п'ятниця, 21 квітня, 2017, 3:10 Світ
Молоко провокує появу вікових захворювань, – вчені

Нове дослідження вчених, яке було пов’язане з молоком, допомогло їм краще зрозуміти хворобу Альцгеймера, Паркінсона та інші захворювання, пов’язані з віком.

Результати досліджень були опубліковані на сторінках наукового видання Small, про це повідомляє INVADERS.

Близько 500 мільйонів людей у всьому світі страждають від вікових захворювань, від яких щорічно вмирають мільйони людей по всьому світу. Дослідник і професор Джон Карвер сказав, що два незв’язаних білка, які є в молоці, протягом декількох місяців, можуть викликати захворювання. Даний білок формує кластери, звані амілоїдними фибрилами, які змушують молоко перетворюватися з рідини в гель. Вчений сказав, що такий же тип білкових кластерів виявлено у відкладеннях бляшок у випадках хвороби Альцгеймера і Паркінсона.

«Хвороба Паркінсона і діабет другого типу є серйозними проблемами для старіючого населення в Австралії і багатьох інших країнах по всьому світу», – сказав професор Карвер з дослідницької школи АНУ.

«Наш інтерес до молочних білків привів до відкриття причини цього явища гелеутворення, що відбувається в молоці з відстроченим білком», – сказав учений. Професор Карвер уточнив, що протеїни молока структурно змінені, коли вони нагріваються до приблизно 140 градусів. Після чого таке кип’ятіння молока викликає явище гелеутворення при тривалому зберіганні. Вчений сказав, що нормальне пастеризоване молоко не утворює амілоїдних фібрил.

 

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
2017-08-21 22:41:01