п'ятниця, 3 березня, 2017, 9:57 Економіка
Експорт українського цукру в лютому зріс вдвічі
Цукор. Фото: УНІАН
Цукор. Фото: УНІАН

У лютому українським виробникам вдалось наростити поставки цукру за кордон вдвічі порівняно з січнем – до 113,2 тис. тонн.

Про це повідомляє прес-служба Укрцукру.

Найбільші поставки здійснювались до Кот-д’Івуару – 19,3 тис. тонн, на другому місці Лівія – 18,7 тис. тонн, а замикає трійку лідерів Мавританія – 16,5 тис. тонн.

«Як і в попередні місяці, український цукор їде до Шрі-Ланки та М’янми, в лютому це 13,7 та 6 тис. тонн відповідно. Також, виробники активно освоюють нові ринки і вже вперше український цукор спробували в Кот-д’Івуарі. Сумарно за шість місяців поточного маркетингового року експортовано 522,9 тис. тонн цукру, що вже перевищило наші попередні очікування в 500 тис. тонн цукру на експорт за маркетинговий рік», – прокоментувала керівник аналітичного відділу Укрцукру Руслана Бутило.

Як зазначається в повідомленні, українські виробники експортували рекордні для незалежної України 442,7 тис тонн цукру на суму $ 215,9 млн і такий прорив галузі зумовлений не лише вигідними ціновими пропозиціями, а й планомірним підвищенням якості цукру.

Як зазначив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, в поточному маркетинговому році цукрова галузь має амбітні плани експортувати 1 млн тонн цукру.

В Укрцукрі також нагадують, що потреба внутрішнього ринку на 2017 рік становить близько 1,54 млн тонн цукру, в той час як уже виготовлено 2,008 млн тонн «солодкого піску». Виробничий сезон завершився 11 січня 2017 року. Всього працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,66 млн тонн цукрового буряку.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
реклама
більше новин
2017-11-18 01:13:26